Onze wijnen uit Duitsland

Snelkeuze menu:


Pfalz

Weinhaus Karl Pfaffmann
Het landgoed van Karl Pfaffmann is gelegen in de gemeente Walsheim in de Duitse regio Pfalz aan de ‘südliche Weinstraße’.
De Pfalz stond al bekend als wijnregio in de tijd van de Romeinen. Deze zuidelijke regio is bijzonder geschikt voor de Bourgondische druivenrassen naast de klassieke Duitse druiven als Riesling en Silvaner. Karl Pfaffmann begon er in 1955 met het zelf bottelen van wijn op het toen nog gemengde bedrijf. Zoon Helmut legde zich toe op louter wijn en tegenwoordig leidt hij samen met zijn zoon Markus, oenoloog gediplomeerd in Geisenheim, een domein van 60 ha.
Het wijnhuis maakt naast de modernste technieken ook nog altijd gebruik van de ambachtelijke traditie en de lange ervaring. Leem-Löß, kalkhoudende mergel en zandsteen vormen het karakter van de wijnen.

Jaar op jaar worden de wijnen zeer goed beoordeeld o.a. in de Duitse wijngids Gault & Millau. Volgens vele critici behoort dit wijnhuis tot de beste van Duitsland. Dit blijkt ook uit het feit dat reeds vele wijnen van Karl Pfaffmann zijn beloond met een gouden medaille.