Snelkeuze menu:


Côtes du Rhône Villages

Domaine des Escaravailles
Domaine des Escaravailles behoort al drie generaties lang tot de Ferran familie. Jean-Louis Ferran kocht het wijndomein in 1953. Hij noemde het “Escaravailles”, de Occitaanse (Provençaalse) naam voor kevers en de bijnaam voor de in het zwart gehulde monniken, die eeuwen geleden leefden in dezelfde heuvels als het domein. Sinds 1999 staat kleinzoon Gilles aan het roer, een opgeleide oenoloog. Op de wijnuniversiteit was hij klasgenoot van de beroemde oenoloog Philippe Cambie. Gilles werkt vanaf zijn overname nauw samen met Cambie en de resultaten van deze samenwerking zijn onmiskenbaar. Hij heeft nu eindelijk de erkenning gekregen die hij verdiend.  Er wordt in verschillende vakliteratuur lovend over hem gesproken  met woorden zoals ‘in het oog te houden nieuwkomer’. Bovendien staat hij vermeld in Robert Parker’s “World’s Greatest Wine Values”. De wijnen zijn dan ook verbluffend en wij zijn er zeer trots op om deze wijnen als enige in Nederland in ons assortiment te mogen hebben.


Languedoc-Rousillon

Cave Anne de Joyeuse
De Cave Anne de Joyeuse bestaat sinds 1929 en heeft haar kelders in de Haute Vallée de l’Aude in het district Limoux, gelegen in de Languedoc.

Hoewel Linoux tegenwoordig vooral bekend is om zijn mousserende wijnen, heeft Anne de Joyeuse zich van oudsher vooral op stille rode en - later - witte wijnen gericht.  Anne de Joyeuse was in de jaren zeventig een van de eerste wijnhuizen uit de regio dat overstapte op kwaliteitsdruiven.

Het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de wijngaard wordt tot een absoluut minimum beperkt. De wijnmakers doen dit vanuit hun overtuiging, maar hebben ook geconstateerd dat de druivenstokken er gezonder door zijn geworden.
Het heeft een erg goed milieuplan, het water wordt er in eigen beheer op een natuurlijke wijze gezuiverd. Compostverwerkingseenheid en zonnepanelen zorgen voor de energie. De enorme focus op de milieuvriendelijke productie heeft zich ook vertaald in de aanwezigheid van een unieke flora. Liefst 80 verschillende inheemse orchideeën groeien in het wild op het domein.
Een extern bureau - Veritas Bureau International - is ingeschakeld om de praktijk aan de zelf opgelegde regels te toetsen. Sinds 1994 beschikt Anne de Joyeuse over het “Protect Planet” label voor duurzame economie en de promotie van de biodiversiteit. Bovendien was het de eerste Franse wijnproducent die aan de hoge BVQI-eisen voldeed.
In het afgelopen jaar is er door Cave Anne de Joyeuse voor ruime € 2 miljoen euro in duurzame wijnproductie geïnvesteerd. Maar liefst 1900 hectare is inmiddels BVQI gecertificeerd.

Het wijnhuis heeft dan ook een uitstekende reputatie opgebouwd en de wijnen zijn dan ook goed voor hoge scores in o.a. de Guide Hachette en een regen van medailles van het Concours Agricole de Paris.