Onze wijnen uit Italie

Snelkeuze menu:


Puglia

Cantine Miali
Elvino Miali heeft in 1886 het wijnhuis Miali gesticht.
In het begin bestond de productie alleen nog uit de twee witte druiven Verdecca en Bianco di Alessano. Deze druivensoorten trokken de aandacht van de makers van Vermout in de Piemonte streek, zoals Cinzano, Martini en Rossi. In de jaren twintig van de vorige eeuw werd Miali de belangrijkste leverancier van de bekende firma Cinzano.
Sinds de invoering van de fles, begin zestiger jaren, zijn de wijnen van Puglia opgewaardeerd tot kwaliteitswijnen. Daarvoor werden ze meestal gebruikt om te mixen met andere wijnen, met als doel hierdoor een hoogwaardig eindproduct te creëren.
Het wijnhuis Miali heeft zich door al deze ontwikkelingen goed op de kaart weten te zetten. Tegenwoordig wordt het familiebedrijf geleid door Francesco, alweer de vierde generatie van de familie Miali. Hij probeert door technologische modernisering en traditie eersteklas kwaliteitswijnen te produceren.
Wij zijn er dan ook trots op dat we dit wijnhuis exclusief voor Nederland mogen vertegenwoordigen.


Piëmonte

Azienda Agricola Abrigo Fratelli
Dit kleine familiebedrijf , de “Berfi farmstead”, ligt in Piemonte, op de heuvels van de Langhe streek, in het plaatsje Diano D’Alba. Het wordt tegenwoordig gerund door de derde generatie van de familie Abrigo, Ernesto en zijn zus Mariarita.
Meer dan de helft van hun wijngaarden bestaat uit de Dolcetto druif en hiervan wordt de Diano d’Alba geproduceert, een DOC appellatie. De Dolcetto druif is naast de Nebbiolo en de Barbera een van de drie belangrijkste druivensoorten van Piemonte. Wij hebben voor u een selectie gemaakt uit hun assortiment.
Stuk voor stuk prachtige wijnen.