Snelkeuze menu:


D.O. Costers del Segre

Bodegas Costers del Sió
Op een schitterende locatie aan de voet van de Montsec, ligt het immense landgoed van Bodegas Costers del Sió. In een mediterraan klimaat en 700 hectaren groot, waarvan 71 hectare bestaat uit wijngaarden. Het landgoed werd in 1992 gekocht door de familie Borcioles-Buixó. In 1998 heeft de eigenaar Juan de Porcioles, zelf een echte wijnliefhebber, het idee opgevat om er zijn eigen wijngaard aan te leggen en wijnen te produceren met een uitgesproken persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit. Dit project heeft geresulteerd in een assortiment van prachtige kwaliteitswijnen, die Belvino dan ook allemaal in haar assortiment heeft opgenomen.


D.O.C. Rioja / Alavesa

Bodegas Valdelana

Bodegas Valdelana heeft een lange traditie waarvan de wortels terug gaan tot de 16de Eeuw. Ze hebben in de oude keldermuren zelfs een koninklijk besluit van 12 november 1583 gevonden, waarin staat dat de stad El Ciego een onafhankelijke wijnbouw mag bedrijven.
De moderne geschiedenis van de wijnmakerij, gelegen in het hart van de Rioja Alavesa, begint in 1974. Toen kwam, na jaren van investeringen en opbouwen, de eerste fles met het etiket Valdelana op de markt. Vandaag de dag behoort het landgoed tot de grote wijnhuizen in de Rioja en staat onder leiding van Juan Jesús Valdelana. Deze goed opgeleide wijnmaker is een uitstekende vertegenwoordiger van de nieuwe generatie, die met gezag de traditie van deze wijnbouwregio verbindt met de kennis van de moderne wijnbouw. Dat hij zich ook tot het culturele erfgoed van zijn geboorteland verplicht voelt en het culturele landschap van Rioja eert, bewijst een museum op de bovenste verdieping van zijn Bodega, waar landbouwmachines van vele duizenden jaren oud tentoongesteld staan.

De wijnen die hier met alle zorg worden gemaakt zijn onderverdeeld in verschillende lijnen. Aan de top staan de klassieke Rioja wijnen. Van de eenvoudige Blanco en Tinto Joven, de Crianza tot de overweldigende Reserva.
Van bijzonder belang zijn de wijnen van de Agnus-lijn, die de absolute topkwaliteit van Valdelana vertegenwoordigen. Alleen van de zeer oude, zorgvuldig geselecteerde druiven geproduceerd en in Frans en het Russisch (!) eiken gerijpt. Ze behoren tot de elite van de Rioja. Dit geldt met name voor de uitstekende Agnus Roble De Autor, waarvan veel critici zeggen dat het de beste jonge rode wijn van Spanje is.
Tot slot nog een extra vierge olijfolie met een constant hoge kwaliteit. Het karakteristieke is waarschijnlijk het geheim van het succes van Valdelana: de ongelooflijk indrukwekkende duurzaamheid. Het is bijna onmogelijk om een wijn van Valdelana in het glas te krijgen, die niet sprankelend schoon is gevinifieerd.
En dat moet men Juan Jesús Valdelana maar eerst een keer na proberen te doen.


D.O. Cataluña

Fermì Bohigas

Fermí Bohigas is een familie wijnhuis waarvan de wortels teruggaan tot de 13e eeuw. Het landgoed is gelegen in het centrum van Odena in de rivier Anoia vallei, ongeveer 45 minuten ten westen van Barcelona. De huidige familie en hun voorouders verbouwen druiven en maken wijnen op deze locatie sinds 1290. Hun eerste botteling vond plaats in 1870. Het is echter pas vanaf 1936 dat het familiebedrijf haar beroemde Cava op de markt brengt en pas sinds 1939 draagt het de naam ´Bohigas´, naar de toenmali¬ge eigenaar J.M. Bohigas Vives.
In 1973 specialiseerde het wijnhuis zich verder in de productie van Cava en creëerde men de prestigieuze ´Brut Nature´. 
Vandaag de dag omvat het landgoed 300 hectare waarvan 110 hectare.

Voor de witte wijnen gebruikt men de  variëteiten Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Garnacha Blanca en Chardonnay druiven en voor rood de Tempra¬nillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Cariñena druiven. Het landgoed is zeer beroemd om zijn Xarel-lo wijngaarden die een langere oudering van de Cava’s in de fles mogelijk maken tijdens de tweede gisting.
Naast Cava vinden we bij Fermí Bohigas ook rode en witte wijnen (stille wijnen), geproduceerd in kleine aantallen. De rode kwaliteitswijnen rijpen naast de Cava in de koele kelders, meer dan 10 meter onder de grond, onder de ideale constante temperatuur van 14°C.

De huidige wijnmaker en eigenaar is Jordi Casanovas Bohigas, die ervoor zorgt dat de familie traditie van het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen uit 100% eigen verbouwde druiven blijft voortbestaan. In 2000 hebben ze fors geïnvesteerd in de modernisering van hun kelder Can Maciá (de zijde van hun oorspronkelijke wijnmakerij), waar ze van oudsher hun Cava produceren en bottelen, maar ook verschillende stille wijnen.